The Master

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Na de Tweede Wereldoorlog richt Lancaster een nieuwe religieuze organisatie op. De getraumatiseerde marinier Freddie wordt al snel de rechterhand van Lancaster. Freddie begint echter te twijfelen over de gedachten van zijn “meester”.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

MovieScene

The Master is opnieuw een meesterwerk van de hand van Paul Thomas Anderson. Het psychologisch steekspel tussen de twee hoofdrolspelers wordt meesterlijk invoelbaar gemaakt door Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman.

Film1.nl

Want al heb je na tweeënhalf uur in feite nog weinig hoogte gekregen van de drijfveren van de twee heren, toch blijkt Paul Thomas Anderson je opnieuw te hebben meegenomen in een wereld die in je herinnering blijft hangen.

Veronica Magazine

Andersons neiging om bij het vertellen niet te duiden, is nogal eens frustererend, maar het smetteloze spel maakt dat goed.

The Cult Corner

THE MASTER is het werk van een meesterregisseur met genoeg zelfvertrouwen om zijn publiek uit te dagen. Wie de uitdaging aangaat, wordt beloond.

Gawie Keyser

Het gaat om The Master, een glorieus, in 70 mm gedraaide film over een kwetsbare man die na de Tweede Wereldoorlog in Amerika in de ban van de charis­matische ­leider van een sekte raakt die gebaseerd is op de Scientology-beweging.

Cinema.nl

Die scènes zijn zo sterk, dat ze doen verlangen naar meer.

Het Parool

Maar zijn Freddie Quel is een onvergetelijk portret van een labiele, getergde man met enkele erupties die van vlak onder het oppervlak vandaan lijken te komen.

Metro

De acteurs leveren vuurwerk.

de Volkskrant

Dat de regisseur zijn ambitie durft na te jagen, is een geschenk.

Trouw

Het majesteitelijke 'The Master' toont het Amerika van de jaren vijftig: een samenleving met het oog alleen op de toekomst gericht terwijl die in de ziel nog een beerput aan ellende met zich mee torst.

Algemeen Dagblad

Het fascinerende aan 'The Master', die volzit met deliriumachtige momenten, is vooral hoe twee compromisloze acteurs elkaar voor de camera te lijf gaan.

Indebioscoop

Het kan heel goed dat de slotscènes de kijker in complete verwarring achterlaten, met de vraag wat er nu eigenlijk gebeurd is in de voorgaande 144 minuten. Hoe verfrissend is dat, in de gebruikelijke stortvloed van klip-en-klare actiefilms en dramaverhalen?

NRC Next

Beide films draaien om kwesties als macht, deceptie, gesublimeerd geweld en het verlies van illusies. De vraag die The Master opwerpt is prikkelend: heeft niet iedereen op een of andere manier een meester nodig?

TV Krant

Visueel is 'The Master' prachtig, maar het verhaal heeft te weinig vaart, richting en noodzaak om de volle 137 minuten te blijven boeien.

NU.nl

Phoenix is helaas een man die geplaagd wordt door vele demonen. In beide films is dat zichtbaar, maar in The Master resulteert dat in een prachtrol en een Oscarnominatie. Opnieuw: een wedergeboorte.

De Telegraaf

Alleen al vanwege het acteren van beide meesters is The Master verplichte kost.

FilmTotaal

Het is een weerbarstig, tijdloos en universeel werk waarin Anderson toont hoe gevoelig de balans ligt tussen de mens als kuddedier en de mens als eenling. Een juweel van een film.

de Filmkrant

'The Master' is een nieuw hoofdstuk in de Amerikaanse mythologie van gevallen helden, zoals ook Martin Scorsese hem film na film beschrijft. Een ontnuchterend ontwaken uit de Amerikaanse Droom.

The Master online kijken
Jaar
2012
Duur
137 minuten
Genre
Drama
Arthouse
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
  Huur Koop
SD