The Impossible

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Maria en Henry gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie. Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

TrosKompas

Omdat je als kijker wel weet wat er staat te gebeuren, voel je tijdens die vrolijkheid de spanning loodzwaar in de lucht hangen.

TV Krant

Bayona levert een wereldprestatie, de acteurs spelen geweldig, vooral de jonge Tom Holland, en de emoties worden alle kanten op geslingerd. Ik heb niet meer zo gehuild in de bioscoop sinds 'Schindler's list'.

NU.nl

De Spaanse regisseur Bayona maakte eerder de geslaagde horrorfilm El Orfanato, maar The Impossible is minstens zo verontrustend.

Metro

Werkelijk angstaanjagend is het. Naomi Watts - voor een Oscar genomineerd voro haar rol - is steengoed als voor de levens van haar kinderen vechtende moeder.

Cinema.nl

Zijn film is dan ook geen reconstructie van de ramp, maar een lofzang op de onvermoede krachten die worden losgemaakt bij gewone mensen in ongewone omstandigheden.

Het Parool

Je zou kunnen zeggen dat Bayona in het tweede deel van de film het melodrama niet uit de weg gaat, maar deze kijker was toen allang meegesleept, door het acteren, door de filmmaker, door het woendende water.

de Volkskrant

Tegen de tijd dat het water toeslaat, heeft regisseur Juan Antonio Bayona een bijna ondraaglijke spanning opgebouwd.

Trouw

Ledematen worden afgerukt, lijken drijven in het rond, en terwijl modder en bloed zich levensecht vermengen, maakt moeder zich samen met haar oudste zoon niet alleen zorgen om het terugvinden van haar man en twee andere koters, maar ook om haar gescheurde shirt en ontblote borst.

Algemeen Dagblad

Regisseur Juan Antonio Bayona weet met realistische beelden van de tsunami en de nasleep de kijker mee te sleuren in dit moderne inferno.

Preview

Bayona maakte overigens amper gebruik van digitale effecten, waardoor de tsunami er megarealistisch uitziet.

MovieScene

Door de ongelooflijke acteerprestaties, de reconstructie van de watermassa en de onverbloemde weergave van de gebeurtenissen is The Impossible in staat pijnlijke herinneringen op te roepen of mee te geven.

8WEEKLY

Daarnaast heeft The Impossible veel oog voor detail. Langdurige shots die steeds verder uitzoomen geven een imponerend overzicht van de ravage die de tsunami heeft aangericht.

Indebioscoop

De special effects en het in beeld brengen van de levensechte horror zijn bewonderenswaardig, maar het simpele scenario biedt geen enkele verrassing.

The Impossible online kijken
Jaar
2012
Duur
114 minuten
Genre
Drama
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands