The Hobbit: An Unexpected Journey

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

De Hobbit Bilbo Baggins woont in alle rust in zijn ondergrondse woning in de Shire. Als plots dertien dwergen en de tovenaar Gandalf binnenvallen verandert zijn rustige bestaan in een groot avontuur.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen
Dennis Lodder

mwah

Het is een vermakelijke film, ik zat af en toe op het puntje van m'n stoel. Maar er waren ook stukken waarbij m'n tenen krom stonden. Bij Lord of the Rings werden er (begrijpelijk) delen weg gelaten omdat ze niet binnen de vertelwijze of binnen drie films pasten. Hier hebben ze er voor m'n gevoel dingen bij verzonnen (Radagast en z'n slee...) om het over meerdere films te kunnen rekken. Beetje jammer dus. Verder waren een aantal van de special effects op een lager niveau dan je zou verwachten na LotR. En ben ik de enige die zich stoort aan de make-up van Gandalf? Toch ben ik wel benieuwd naar het vervolg, maar denk niet dat ik die in de bioscoop hoef te zien.

Bianca van Huizen

The Hobbit (part 1)

Net als de Lord of the Rings een goede film. Ik heb er met plezier naar gekeken en ik kan niet wachten op part 2 en 3. Veel mensen zeiden dat de film slow paced is, maar daar ben ik het niet mee eens. Na wat uitleg aan het begin van de film kwam er al gauw schot. Er zat genoeg actie in voor alleen nog maar part 1 van 3. Ook vond ik de humeur leuk. Verder ben ik blij dat ze het niet alleen bij de Hobbit gelaten hebben maar ook stukken van de appendix verfilmd hebben. Dit maakt het voor mij nog interessanter. Naar mijn idee als je van de Lord of the Rings hebt genoten dan moet je ook zeker deze film kijken. Veel plezier! :D

The Cult Corner

Concluderend vind ik het een slap vertelde maar visueel overdonderende filmervaring. Ik zag hem in IMAX 3D en daar komt zo'n epos als dit wat mij betreft goed tot zijn recht.

FilmTotaal

Dit eerste deel valt in ieder geval als een warme deken over je heen. Negen jaar na het meesterlijke slotstuk is het heerlijk om weer te zien met hoeveel flair en finesse de fantasiewereld in beeld wordt gebracht.

Indebioscoop

Wie van Midden-Aarde houdt, moet The Hobbit: An Unexpected Journey 3D gaan zien. Natuurlijk. Ga vooral naar de 3D-versie in de bioscoop want de beelden zijn spectaculair en de muziek is weer prachtig.

TrosKompas

De hoge verwachtingen worden niet waargemaakt in het eerste deel van de Hobbittrilogie. De beelden zijn prachtig en de effecten grandioos, maar het verhaal sleept zich voort en herhaalt ?The lord of the rings?.

Metro

De mooie natuur in Nieuw-Zeeland, Gandalfs lieve blauwe ogen en de magische muziek maken 'The Hobbit' sprookjesachtig zoals wij van Peter Jackson gewend zijn.

Het Parool

Als schepper van een overtuigende en oogstrelende fatasiewereld opereert de Nieuw-Zeelander op het niveau van de sublieme voorgangers, maar het vrijblijvende karakter roept de vraag op of een verfilming van negen uur gerechtvaardigd is.

NRC Next

Een onderaardse achtervolging door een adembenemend gedetailleerde aardmannetjesstad van bruggen en steigers munt uit in dynamiek en helderheid. Na zo?n achtbaanrit kan je alleen roepen: nog een keer, nog een keer! Zo bereikt Jackson toch zijn doel.

de Volkskrant

De film is met zijn speelduur van bijna drie uur te lang, maar de animaties zijn verbluffend.

Trouw

Maar Jacksons talent zit 'm ook in de beeldschone momenten die iedereen zullen bekoren die drie uur met een 3D bril wil stilzitten.

De Telegraaf

Visueel knoopt Peter Jackson eveneens aan bij The Lord of the Rings-films, met weidse vergezichten, indrukwekkende massascènes en het prachtig gedetailleerde design van sets, make-up, kostuums en digitale effecten.

MovieScene

The Hobbit: An Unexpected Journey is een weinig hoopvol begin van een nieuwe trilogie over Middle Earth.

NU.nl

De Stone Giants, de ontmoeting met de smerige Great Goblin en de voorlopige finale zijn mooi uitgevoerd.

Veronica Magazine

Zo zitten we toch weer met smart te wachten tot ?t avontuur volgend jaar verder gaat.

de Filmkrant

Zo episch en intens als die film is The Hobbit (nog?) niet, maar Jackson heeft opnieuw een overtuigend eerbetoon gebracht aan de verbeeldingskracht en fantasie van Tolkien.

The Hobbit: An Unexpected Journey online kijken
Jaar
2012
Duur
169 minuten
Genre
Avontuur
Fantasie
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
  Huur Koop
SD