Lawless

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

In deze sfeervolle, maar keiharde misdaadfilm besluiten de drie Bondurant-broers (tijdens de drooglegging in de jaren ’30) een illegale drankhandel op te zetten. Dit groeit al snel uit tot een zeer succesvolle onderneming met behulp van lokale crimineel Floyd Banner. Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van corrupt special agent Rakes, die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen
Nafiesa Rasoelbaks

Mooi!

Wat een held is die Tom Hardy!!

H. Smits

Lawless

Moet je zien!!!!

Indebioscoop

Lawless wint geen punten voor originaliteit of vernieuwingsdrang, maar weet anderhalf uur te overtuigen met fraai gefotografeerde shots van een verdwenen, en in onze 21ste eeuwse ogen, nogal primitieve wereld.

Metro

Klassiek verhaal, goede acteurs en een waanzinnige soundtrack met muziek van Nick Cave (die ook het scenario schreef), Emmylou Harris en Captain Beefheart.

Het Parool

Gebleven zijn de overweldigende landschappen en het schokkend brute geweld, maar 'Lawless' ontbeert diepgang en een aansprekende kern.

de Volkskrant

'Lawless' is mooi gefilmd, dat wel, in een tikje ontkleurde aardetinten, maar reikt als gangsterdrama nooit verder dan middelmaat-plus.

Trouw

Aan de andere kant: met z'n visuele gratie en fijne country-rock soundtrack (met Cave en Emmylou Harris) past 'Lawless' in een lange, niet onprettige traditie van Amerikaanse misdaadfilms met een glamourrandje.

Cinema.nl

Nee, de film is in de eerste plaats een simpele, smeuïge jongensfantasie, over nobele, onoverwinnelijke boeven, de schoften die ze een kopje kleiner maken en de mooie vrouwen die tussen het wapengekletter door klaarstaan om ze te adoreren.

de Filmkrant

Om twee redenen is Lawless toch best een aardige film. Eén, de productie ziet er goed uit. (...) Want, twee, daar komt de uitstekende cast nog bij.

FilmTotaal

Een strakkere opvolging van gebeurtenissen of misschien gewoon een uur extra speelduur hadden de film absoluut goed gedaan, maar nu resteert slechts een halfzacht werkje dat enkel visueel interessant is.

TrosKompas

Het zijn vooral de fraaie beelden van klassieke auto?s op modderige wegen, in het bos verborgen stokerijen en fraaie landschappen die in het oog springen.

NU.nl

Lawless, naar een script van zanger Nick Cave, is een harde maar sfeervolle gangsterfilm.

Lawless online kijken
Jaar
2012
Duur
115 minuten
Genre
Misdaad
Drama
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands