Jiro Dreams of Sushi

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Meesterchef Jiro Ono runt het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in Tokio. In zijn kleine restaurant legt Jiro zich toe op de kunst van het sushimaken. Jiro werkt al 75 jaar aan zijn droom om ooit de perfecte sushi te maken.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

TrosKompas

Voor wie niet van sushi houdt, is deze docu wellicht niet goed te behappen. Voor alle anderen: mmm!

FilmTotaal

Jiro Dreams of Sushi legt sterk de nadruk op de filosofie en levensinstelling van de geportretteerde. Al het andere moet ervoor wijken. Dit maakt dit smaakvolle portret een tikkeltje eenzijdig. Jiro?s boodschap is echter zo krachtig dat je er gemakkelijk een carrière van vijfenzeventig jaar, laat staan een documentaire van tachtig minuten en een rommelende maag mee kan vullen

Sp!ts

Jiro Dreams of Sushi geeft daarmee een fascinerende blik achter de schermen bij één van de beste restaurants ter wereld, maar is ook een interessant psychologisch portret van een man die het woord rust niet kent

De Telegraaf

Waarna Gelb met close-ups in slow motion de sushi tongstrelend in beeld brengt en ons laat watertanden.

de Filmkrant

Ook de rechttoe rechtaan documentaire over deze perfectionist valt telkens in herhaling, alsof de makers daarmee een ode willen brengen aan de extreme discipline van Jiro, die elke dag dezelfde route loopt, op dezelfde metrostoel gaat zitten en dezelfde handelingen verricht. Maar omdat de documentairemakers in tegenstelling tot Jiro niet echt meesters kunnen worden genoemd, pakt die herhaling van zetten bij hen aanzienlijk minder goed uit.

Filmpjekijken.com

Kijken naar Jiro Ono doe je gefascineerd en met respect voor zijn absolute overgave. De beste man begon op zijn tiende met werken en nu, 75 jaar later, werkt hij nog altijd aan zijn eetbare kunstwerken

Cinemagazine

Het is niet verstandig ?Jiro Dreams of Sushi? met een lege maag te bekijken, want het eindresultaat is om van te watertanden.

Jiro Dreams of Sushi online kijken
Jaar
2011
Duur
83 minuten
Genre
Documentaire
Willem
n.b.
Regisseur
David Gelb
Acteurs
Jiro Ono
Yoshikazu Ono
Pathé publiek
Taal
Japans
Ondertitels
Nederlands