Marley

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Gesteund door Marley’s nabestaanden heeft Oscarwinnende regisseur Kevin Macdonald deze muzikale biografie over de reggaegrootheid gemaakt. Macdonald kreeg toegang tot de privéarchieven van de familie Marley waardoor hij een prachtige muzikale documentaire kon maken over de zanger, die op 11 mei 1981 op 36-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

FilmTotaal

Voor reggaefans is deze film verplichte kost, maar zelfs mensen die helemaal niks hebben met Marleys muziek zullen absoluut geboeid zijn.

NU.nl

Veel nieuwe inzichten biedt Marley niet en de documentaire is grenst wat aan de heiligverklaring, maar wie daarin meegaat kan zich met Marley nauwelijks een mooiere eerbetoon voorstellen.

de Volkskrant

Veel mooier kan het leven van de tot halfgod geworden zanger ons niet worden voorgeschoteld, en gevreesd moet worden dat de ondertitel van de film, The Definitive Story, een ware zal blijken.

Sp!ts

Het maakt de figuur Bob Marley er uiteindelijk alleen maar intrigerender op. Fans mogen deze documentaire dan ook zeker niet missen, want hoeveel je al over hem dacht te weten, MacDonald geeft er tóch weer een heel nieuwe draai aan. En voor wie Marley alleen maar kent van de hits die elke zomervakantie weer voorbij komen, gaat er met deze film een wereld open. Die lange zit is uiteindelijk de moeite meer dan waard.

Cinema.nl

Hij doseert muziek en anekdotes, wisselt humor af met drama en ondanks veel pratende hoofden schiet de bijna tweeënhalf uur om. Door dit alles stijgt de film ver boven een gemiddelde biografie uit.

Filmpjekijken.com

Dat schaadt misschien de integriteit van de film, maar regisseur Macdonald kiest er duidelijk voor om een warme en respectvolle documentaire af te leveren, waarin vooral de muziek wordt gevierd

Veronica Magazine

Maar wat ons vooral raakt, zijn de interviews met zijn kinderen. Bob was (en is!) van iedereen, en daardoor niet helemaal van hun. Die essentie gaat diep

Cinemagazine

Marley? = mooi.

Metro

Marley is een sfeervolle film met nooit eerder vertoonde beelden uit het privé-archief van de familie Marley. Marley zit bovendien vol mooie verhalen; vooral die over de straatarme wijk Trenchtown in de Jamaicaanse hoofstad Kingston waar Bob opgroeide. Maar waar het echt om draait is natuurlijk de muziek.

Trouw

Fijne film, bijzondere man, heerlijke muziek; de ideale soundtrack om die te lang uitblijvende lente toch nog in je kop te krijgen.

Algemeen Dagblad

De talloze interviews, gecombineerd met nooit eerder vertoond archiefmateriaal, leveren een compleet ogend beeld op van een muzikaal genie, waardoor de film onmisbaar document is voor de bewonderaars.

NRC Handelsblad

Marley's levensgeschiedenis wordt gereconstrueerd aan de hand van veel nieuwe interviews en een schat aan archiefmateriaal. En nog is het eindresultaat te kort om alle finesses precies te doorgronden.

Marley online kijken
Jaar
2012
Duur
144 minuten
Genre
Documentaire
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands