The Hunger Games

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen
Dave Valk

Aanrader!

Ik heb de boeken niet gelezen maar deze film zet me wel aan het denken. De scene als de "kandidaten" op het veld verschijnen is een memorabel moment...

de Filmkrant

The Hunger Games is een extreem spannende actiefilm. Dat gezegd zijnde is The Hunger Games toch ook een frustrerende film, omdat je je niet aan de indruk kunt onttrekken dat de filmmakers een prima film hebben gemaakt, terwijl ze de grootse film die erin zat links hebben laten liggen

FilmTotaal

The Hunger Games is spannend en origineel, maar bovenal risicomijdend. Hopelijk vormt het slechts de opmaat voor een steviger vervolg.

NU.nl

Die bizarre vormgeving en Lawrence intense acteren geven The Hunger Games iets ongepolijst en dat is wel zo verfrissend. Een verhaal over moordende tieners, met een licht maatschappijkritische ondertoon, is ook niet iets wat je vaak in een Amerikaanse blockbuster zult treffen.

Movie 2 Movie

The Hunger Games? is zowel voor de fans van de boeken als ook voor diegenen die onbekend zijn met de trilogie een aanrader.

de Volkskrant

Maar nog fijner is dat The Hunger Games ook qua thematiek wel wat aandurft. Dit legt genadeloos de wreedheid bloot die schuilt achter talentenjachten, het stelt vragen over politici en de mensen die zij hun oorlogen laten uitvechten.

The Cult Corner

De sterke hoofdrol van Jennifer Lawrence en de bijrollen van Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci en Donald Sutherland kunnen deze anderhalf uur durende survival met af en toe een sterfgevalletje niet redden.

Cinema.nl

The slumber games. Bespaar ons een tweede deel.

De Telegraaf

Als kloppend hart van dit beklemmende avontuur wordt Jennifer Lawrence bijgestaan door jonge acteurs die stuk voor stuk aardige bijdragen leveren, Josh Hutchinson en Liam Hemsworth voorop

MovieScene

Het idee van de film is ook ietwat achterhaald maar mede door een innemende Jennifer Lawrence en prachtige vormgeving blijft de film voor het grootste gedeelte goed overeind

Filmpjekijken.com

Het verhaal, de emotie, de actie, de subtiele details, de cast, de prachtige soundtrack en de overweldigende sets voegen allemaal samen tot een prachtige film die het kijken waard is. Lees het boek, maar wees ook bereid hem los te laten voor deze film en sta open voor het verhaal op zichzelf, want dat verdient The Hunger Games.

Veronica Magazine

Jennifer Lawrence is een gedroomde Katniss (zie kader), terwijl Woody Harrelson het presteert een geheel eigen (en zeker niet mindere) invulling aan haar mentor Haymitch te geven

The Hunger Games online kijken
Jaar
2012
Duur
143 minuten
Genre
Avontuur
Fantasie
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands