Shame

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Dertiger Brandon leidt in New York City een routinematig dubbelleven. Overdag is hij succesvol in zijn werk. Na kantoortijd gaat hij op vrouwenjacht en bevredigt zijn seksverslaving. Hij heeft zijn leven onder controle. Tot zijn eigenzinnige zusje Cissy komt logeren. Brandons zorgvuldig afgeschermde privéleven raakt ontregeld. Hij wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid, zijn verleden en zijn schaamte.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

TrosKompas

?Shame? is een schaamteloze zedenschets van deze tijd en een magistrale prestatie van de makers en acteurs. Ga dit zien!

Gawie Keyser

De schaamte in deze film reflecteert niet het soort schuldgevoel dat soms aan seks kleeft. Eerder gaat het om een soort schaamte verbonden aan een onvermogen psychologisch een connectie met een ander mens te maken. Brandon voelt zich machteloos.

Het Parool

In één van de aangrijpendste scènes vertolkt Carey Mulligan New York, New York, als een hartverscheurende ballad. 'If I can make it there, I'll make it anywhere.' McQueen en zijn gedoemde helden laten zien wat er gebeurt als die dromen niet uitkomen.

FilmTotaal

Ondanks het zware thema is hij minder compromisloos. Het tempo ligt iets hoger en er wordt meer gebruik gemaakt van muziek. Maar kijkers moeten zich geen illusies maken, want Shame is vooral een confronterend en keihard drama over vereenzaming en controleverlies.

NU.nl

Ja, er zit veel naakt en seks in Shame, maar de film gaat vooral over de eenzaamheid van de grote stad. Dat is geen nieuwe insteek, en ook een beetje moralistisch, maar Shame gaat, mede door de sterke rol van Fassbender, onder je huid zitten.

Movie 2 Movie

'Shame' is zo compleet. Steve McQueen maakte een perfecte opvolger van zijn debuut.

8WEEKLY

Met Shame doet de regisseur waar hij goed in is, de krachtige film laat de kijker wentelen in alles dat seks bij ons oproept.

de Volkskrant

Shame is niet zozeer een realistisch verslag van een seksverslaving, daarvoor zijn de vrouwen ook iets te mooi en beschikbaar, maar portretteert bijzonder krachtig en rauw een gespleten ziel.

Cinema.nl

Kijken is sowieso een van de sterkste punten van videokunstenaar McQueen, die alle emotionele ellende prachtig liet vastleggen door vaste cameraman Sean Bobbitt.

De Telegraaf

Brandon is een man op de vlucht: voor zijn verleden én voor degene die hij geworden is. Dat gegeven is hartverscheurend.

de Filmkrant

Met de genadeloze neergang die hij voor Brandon in petto heeft, wordt Shame eerder een moralistisch exposé dan een intiem portret van menselijke zwakte. En dan is al dat onbarmhartig in beeld gebrachte naakt wel heel naakt.

de Filmkrant

Het is een film die je bij de keel grijpt en nog uren tot zelfs dagen door je hoofd zal rondspoken.

Sp!ts

Het gevoel dat - het sublieme getergde spel van Fassebender ten spijt - vooral blijft hangen is dat McQueen meer had kunnen en eigenlijk ook móeten doen met dit fascinerende, en door de filmwereld nog amper serieus verkende onderwerp.

Metro

Fassbender is één van de beste acteurs van deze tijd.

The Cult Corner

SHAME is een ijzersterke film, stijlvol, intens tot de laatste seconde; op momenten koud en duister, maar soms ook ontwapenend en ontroerend.

Veronica Magazine

McQueen is een kei in verhalen vertellen met sequenties en shots waarin geen overbodigheidje te ontdekken is. Dat levert niet alleen een hele smaakvolle film op, maar het vereist ook het beste werk van de acteurs, die de emoties tussen de regels door moeten uitdragen, of soms zelfs zonder enig houvast aan dialoog

Shame online kijken
Jaar
2011
Duur
97 minuten
Genre
Drama
Arthouse
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands