Drive

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Driver is stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene, een jonge moeder die wordt meegesleept in de onderwereld praktijken van haar man, de ex-gedetineerde Standard. Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet Driver doen waar hij goed in is om Irene en haar zoontje te redden: Drive.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Schokkend Nieuws

Een man van weinig woorden die, in de traditie van Hawks, zijn identiteit ontleent aan wat hij doet. En daarmee is DRIVE, behalve een postmoderne hommage, ook auteurscinema, zij het van de anti-intellectuele soort.

Film1.nl

De veelzijdige Ryan Gosling (Half Nelson, Blue Valentine) is perfect voor de rol van Driver. Hij zegt weinig, maar zijn ogen verraden dat van binnen een storm woedt.

Het Parool

Het fraai gestileerde minimalisme van Refn staat haaks op het overhaaste tempo dat zijn tijdgenoten in Hollywood hanteren en illustreert dat een misdaadfilm geen spervuur aan gevatte dialogen, explosies en blikschade behoeft om hoogspanning te genereren.

FilmTotaal

Drive is bovenal een sfeerfilm, die zo nu en dan zeer spannend is en af en toe schokkend geweld bevat, maar waarbij je toch vooral achterin moet gaan zitten en je over moet geven aan chauffeur Refn.

NU.nl

Ondanks deze invloeden is Drive een hoogst originele film, en met zijn afwisseling van humor en geweld een echte Winding Refn-film. Enig minpuntje is dat vrouwen een wel erg passieve rol krijgen toegediend, maar dit is dan ook een mannenfilm.

Movie 2 Movie

IJzersterk acteren, visueel weergaloos krachtige cinema. 'Drive' is imponerend en indringend.

8WEEKLY

Michael Mann is vaak het ijkpunt in het oogverblindend vastleggen van nachtelijk Los Angeles, maar Drive weet hier zelfs de lat een stukje hoger te leggen.

de Volkskrant

De meer rechttoe, rechtaan ontknoping mist wat van de eerdere sprankeling. Maar wat Drive ook verliest, glans is het niet.

De Telegraaf

Regisseur Nicolas Winding Refn liet al eerder zien dat hij sfeer kan scheppen en toont zich ook bedreven in spektakel

Cinema.nl

Refns strakke regie (er wordt geen woord teveel gezegd in Drive), het fraaie camerawerk van Newton Thomas Sigel en de sexy, jaren tachtig technoscore van Cliff Martinez zorgen ervoor dat de film een herkenbare eigen stijl heeft.

Movie sense

Met Drive levert regisseur Nicolas Winding Refn een waar meesterwerk af.

The Cult Corner

De liefhebber van de duistere, harde wereld die in film noir wordt geschapen, kan het zichzelf niet aandoen deze film te missen. En iedere andere filmliefhebber eigenlijk ook niet.

de Filmkrant

Refn is erin geslaagd een ontzettend coole actiefilm te maken die aangrijpt, schokt, verbaast en blikken verlegt. Opwindend escapisme en onontkoombaar tegelijk.

Drive online kijken
Jaar
2011
Duur
100 minuten
Genre
Drama
Misdaad
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands