Prometheus

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Prometheus is een mythologisch verhaal over een team ontdekkingsreizigers dat op zoek gaat naar de oorsprong van de mens op Aarde. Wat volgt is een bloedstollende reis naar de donkerste uithoeken van het heelal. Daar moeten zij een angstaanjagend gevecht leveren om de mensheid van de ondergang te redden.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

de Filmkrant

Eigenlijk overtuigt Prometheus uitsluitend op technisch niveau. Scott situeert zijn prequel in een toekomst en op een planeet die in alle opzichten overtuigen

NRC Next

Het open einde wekt verwachtingen voor een Prometheus 2. Laat maar komen.

Algemeen Dagblad

Daarmee krijgt de regisseur waarschijnlijk hetzelfde voor elkaar als met zijn klassieker Alien uit 1979, waarvan Prometheus een officieuze prequel is.

Trouw

Maar zo onder de huis griezelig als 'Alien' wordt 'Prometheus'niet. De schrik is eraf en de 3D-techniek vraagt sowieso meer om je vergapen. Scott pakt visueel krachtig uit met een virtuele dans van lichtgevende planetenstelsels en attractieve nieuwe snufjes zoals pops.

Schokkend Nieuws

PROMETHEUS is zeker de moeite waard, maar voor de briljante franchise die hij zelf startte, is deze film net iets te gewoontjes.

FilmTotaal

Het blijft nu een wat halfbakken, gehaaste film met een aantal zeer goede scènes, een sterke eerste akte en een paar puike acteerprestaties, maar als geheel stelt hij teleur

NU.nl

Baanbrekend is Prometheus dus niet, maar wel spectaculair, en met minstens één instant klassieke scène.

de Volkskrant

In het tweede, meer actiegerichte deel lijkt Prometheus in tijdnood te raken. Dan vervlakt de dialoog iets en leunt Scott - toch de man van het grote gebaar - soms opzichtig op aanzwellende muziek. Maar het visuele spektakel is zo overweldigend dat het nauwelijks stoort.

Sp!ts

Dat wil niet zeggen dat de film is mislukt; het blijft spannend tot het eind, het tempo ligt hoog en de beelden zijn prachtig. Minstens even belangrijk is dat de hoofdrolspelers erg sterk zijn, met Millennium-heldin Rapace als waardig opvolgster van Sigourney Weaver voorop. Wereldschokkend of baanbrekend is Prometheus echter niet ? en daar hoopten we stiekem toch een beetje op.

Cinema.nl

Dit is ouderwets goede sciencefiction: spannend, redelijk intelligent, hier en daar lekker goor, en prachtig vormgegeven. Scott heeft zo min mogelijk digitale effecten willen gebruiken en de sets allemaal echt gebouwd, en dat zie je eraan af. Daarnaast is de 3D nergens overheersend, die zorgt er vooral voor dat de ruimtedecors en hologrammen beter overkomen.

De Telegraaf

Deze existentiële thematiek resulteert aanvankelijk in een oogstrelend avontuur waarin Sir Ridley voor het eerst de 3D-techniek hanteert en verbluft met adembenemende holografische effecten. Maar gaandeweg blijkt Prometheus niet dat pareltje waarop was gehoopt. Verhaaltechnisch voegt het ruimtespektakel niets nieuws toe aan het sf-genre.

De Telegraaf

Deze existentiële thematiek resulteert aanvankelijk in een oogstrelend avontuur waarin Sir Ridley voor het eerst de 3D-techniek hanteert en verbluft met adembenemende holografische effecten. Maar gaandeweg blijkt Prometheus niet dat pareltje waarop was gehoopt. Verhaaltechnisch voegt het ruimtespektakel niets nieuws toe aan het sf-genre.

MovieScene

Ietwat teleurstellend als een prequel maar zeer vermakelijk als losstaande film

Veronica Magazine

Prometheus is niet het meesterwerk geworden waar we op hadden gehoopt, maar het is zeker een verademing om Scott weer in dit genre aan het werk te zien.

Het Parool

Het maakt Alien 5, pardon, Prometheus tot een halfgeslaagde film, die zich niet kan meten met Scotts origineel of James Camerons daverende Aliens. De film bevat sterke gruwelscènes en kan ook in 3D bogen op een aanzienlijke visuele stootkracht, maar triomfantelijk is de terugkeer van de regisseur op vertrouwd terrein niet.

Prometheus online kijken
Jaar
2012
Duur
126 minuten
Genre
Science Fiction
Horror
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
  Huur Koop
SD