Rio (NL)

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Blu is een tamme Macaw papegaai die nog nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje, Linda, in het koude Minnesota, waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Hij is tenslotte de laatste van zijn soort, althans…. dat denkt hij. In het exotische Rio woont Jewel, zijn vrouwelijke tegenpool. Samen met Linda besluit hij zijn vleugels te spreiden en af te reizen naar de andere kant van de wereld om haar te ontmoeten. Met Jewel en zijn nieuwe bijdehante stadsvriendjes beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Veronica Magazine

Je vraagt je af wanneer het hoge woord eruit komt, maar daar kun je lang op wachten. Daardoor moet de film het vooral van het acteerwerk en de (Vinex-)sfeer hebben.

Het Parool

Door de verknipte vertelstructuur blijven de belevenissen van de au pair te veel op afstand. Nog meer afstand wordt gecreëerd door de overtrokken kille karakterisering van het leven in een Vinex-wijk.

FilmTotaal

Je eigen angsten en (onderbuik)gevoel van veiligheid bepalen de impact van Onder Ons. Een razend knap, verstild debuut.

de Volkskrant

Onder ons kent momenten waarop de balans tussen nét genoeg en nét te weinig vertellen even zoek is, maar is als geheel trefzeker geregisseerd.

Cinema.nl

Hopelijk blijven de thrillerelementen in de volgende delen beperkt, die zijn helemaal niet nodig. De verbeelding van het dagelijks leven in de vinexwijk is op zichzelf al beklemmend genoeg.

Movie sense

Ondanks enkele tekortkomingen is het nu al uitkijken naar de overige twee delen van de trilogie.

de Filmkrant

Een smetje op een nagenoeg perfecte film: een vlijmscherpe maatschappij-analyse van machtsverschillen en miscommunicatie in de multiculturele Vinex-wijk, gevangen in een intelligent multiple perspective plot. Dit is het langverwachte, onbehaaglijke antwoord op het vermeende gebrek aan 'Nederlandsheid' in de Nederlandse film.

Rio (NL) online kijken
Jaar
2011
Duur
93 minuten
Genre
Comedy
Avontuur
Pathé publiek
Taal
Nederlands
  Huur Koop
SD