Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Harry, Ron en Hermoine beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid en macht te vinden en vernietigen - de Horcruxes. Nu ze alleen en op de vlucht zijn, moeten ze meer dan ooit op elkaar vertrouwen, maar de duistere krachten die hen omgeven, dreigen hen uit elkaar te drijven.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Televizier

Het is beter om achterover te zitten en de bijna tweeënhalf uur durende film lekker te ondergaan. Want natuurlijk ziet alles er weer prachtig uit.

Elsevier

Over deze film moet worden gezegd dat het wel erg veel van hetzelfde is. Voorts valt op dat het acteren van Daniel Radcliffe zich de laatste filmepisodes nauwelijks heeft ontwikkeld.

TrosKompas

De spanning tussen Ron, Hermelien en Harry is meer voelbaar dan ooit. Actie en humor ontbreken niet, maar zijn spaarzamer gedoseerd.

NRC Handelsblad

The Deathly Hallows I bevordert de vaart ten koste van de emotie. Zo scoort de film een ruime voldoende, maar is hij geen uitschieter in de reeks.

Trouw

De film begint geestig en vlotjes, maar dan zet de ernst in. De film eindigt plots, de rest moet immers nog komen. Maar het volwassen leven is begonnen.

Veronica Magazine

Het is duidelijk dat het echte vuurwerk wordt bewaard voor het tweede deel, maar ondertussen is het weer aangenaam toeven in Potter-land.

Sp!ts

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 is niet alleen de spannende opmaat tot de hopelijk zinderende finale, maar ook een uitstekende film op zichzelf.

Algemeen Dagblad

Er wordt veel van locatie naar locatie gerend en gevlogen, wat in dramatisch opzicht weinig progressie biedt. Regisseur Yates probeert voor wat variatie te zorgen, maar slaagt daar amper in.

Het Parool

Op basis van het eerste deel lijkt de kritiek niet terecht: de makers hebben zich wel degelijk laten leiden door inhoudelijke overwegingen.

De Telegraaf

De fans gaan graag mee in de steeds diepere duisternis rond Harry Potter, die weer opgedoken puzzelstukjes op de juiste plaats legt.

Metro

Ondanks het wat tegenvallende einde, of liever gezegd het gebrek eraan, valt er ook een hoop te ge­nieten voor de fans van de tovenaarsleerling.

Preview

De curieuze terzijdes kunnen niet verhullen dat de film in het trage middenstuk onnodig opgerekt aandoet.

de Volkskrant

Met zoveel duveltjes uit de doos, uitgesmeerd over 146 minuten, komt de film nogal samengeraapt, willekeurig en zwalkend over.

FilmTotaal

De film heeft toch iets weg van een lange voorbereiding op deel twee. Gelukkig valt er tijdens deze warming-up nog best veel te genieten.

NU.nl

Het trage middendeel van Part I wekt de indruk dat er best wat geschrapt had kunnen worden, zodat het hele boek wel in één film had gepast.

Xi

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 is bij verre het beste deel uit de reeks. Vol spektakel en drama is de film één grote achtbaanrit geworden.

Film1.nl

Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zijn met hun personages meegegroeid en dragen de film met gemak.

Movie 2 Movie

Een voorafje dat prima smaakt, maar dat geen voldaan gevoel geeft. Maar ook een mindere Potter is het kijken meer dan waard.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 online kijken
Jaar
2010
Duur
146 minuten
Genre
Fantasie
Avontuur
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
  Huur Koop
SD