Cloud Atlas

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen
sus martina

neee

Echt dit is het meest waardeloze film dat ik gezien heb! pff boring

The Cult Corner

Toegegeven, dat verveelt niet: de verhalen worden op ingenieuze wijze door elkaar heen verteld, in segmenten van soms slechts een minuut, en veel van die segmenten bevatten belangrijke plotontwikkelingen.

FilmTotaal

Ondanks de haast mathematisch aandoende aanloop, die zeker een half uur aan verwarring oplevert, gaat er een onmiskenbare kracht uit van het overdonderende Cloud Atlas.

FilmVandaag

De zes afzonderlijke mini-movies zijn zo verweven tot een gedurfd en vernieuwend geheel dat het kijken van de ruim 3 uur durende film tot een unieke kijkervaring maakt, die je niet snel vergeet.

de Filmkrant

Cloud Atlas is ambitieus en spectaculair vermaak, maar visionaire cinema is het niet.

Het Parool

'Cloud Atlas' is dus niet per definitie meer dan de som der delen, maar in die delen doen de makerss en de acteurs fantastische dingen. Ze amuseren, vervoeren en ontroeren hun publiek, met geestige, beklemmende en wonderschone scènes.

de Volkskrant

Met wat goede wil zie je er een moderne verbeelding van het digitale tijdperk in, een hyperlink als het ware, waar alles tegelijk gefragmenteerd en verbonden is, maar die aanpak slaat 'Cloud Atlas' volledig dood.

Trouw

De zichtbaar met veel passie gemaakte en bij momenten virtuoos geënsceneerde film blijft in visuele overdaad en filosofische uitleggerigheid echter langs je heen scheren.

NRC Next

Het resultaat is een multidimensionaal filmisch mozaïek, een cybervariant op Ovidius? Metamorfosen, die in de Amerikaanse pers liefkozend een mindfuck-film wordt genoemd. En dat is het. Een heel plezierige mindfuck overigens.

Algemeen Dagblad

Zonder twijfel is 'Cloud Atlas' de meest ambitieuze film van de laatste decennia.

Metro

Omdat er nog nooit een film als 'Cloud Atlas' is gemaakt.

De Telegraaf

De verhalen, door elkaar heen gesneden, boeien stuk voor stuk door spannende, droeve of visueel spectaculaire gebeurtenissen, maar hun koppeling zorgt voor een fascinerende extra dimensie van overvloeiend menselijk leven op aarde.

Indebioscoop

Gigantisch is Cloud Atlas inderdaad, maar zeker geen mislukking. Hulde voor de lef, applaus voor het vakmanschap.

Cloud Atlas online kijken
Jaar
2012
Duur
172 minuten
Genre
Drama
Science Fiction
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands