The Awakening

Sluit player

De laatste versie van Microsoft Silverlight is niet geïnstalleerd of staat uit. Download de laatste versie hier of controleer via voorkeuren of silverlight als internet plug-in aan staat voor deze website.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Internet Explorer. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Londen, 1921. De Eerste Wereldoorlog en een griepepidemie hebben vele slachtoffers geëist en emotionele en fysieke littekens nagelaten. Veel mensen zoeken troost in seances en spiritualiteit. De wetenschapster en schrijfster Florence Cathcart is een overtuigd realist en heeft een onbegrensd vertrouwen in logica en wetenschap. Met veel plezier ontmaskert ze zogenaamde bovennatuurlijke verschijnselen als leugens. Schooldirecteur Robert Mallory spoort Florence op en vertelt haar over onverklaarbare gebeurtenissen op Rockwood, een kostschool waar een leerling recent is gestorven. De ouders zijn in paniek en de leerlingen geloven dat er een geest rondwaart. Hoewel ze cynisch is, besluit Florence naar Rockwood te reizen om een logische verklaring te vinden voor de verontrustende verhalen

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

NRC Next

In The Awakening is niet alleen de kostschool behekst, maar ook een poppenhuis dat op de vreemdste plekken opduikt. Een fijne vondst in een film die meer via sfeer dan via schrik op z?n ontknoping afstevent.

de Volkskrant

Juist daarom is het jammer dat Florence met zulke reuzensprongen buitelt van broodnuchter naar spokenvoer, waarna 'The Awakening' onder een reeks obligate plotwendingen in elkaar zakt.

De Telegraaf

Toch zullen griezelfans The Awakening ? met sterk acteerwerk van Rebecca Hall uit Vicky Cristina Barcelona ? wel kunnen waarderen.

8WEEKLY

In 'The Awakening' maken de voor de hand liggende elementen plaats voor een mysterieuze zoektocht, die uiteindelijk leidt tot een emotionele achtbaan.

Indebioscoop

The Awakening een originele suspensefilm met efficiënte geluidsband, overweldigende fotografie en uitmuntend acteerwerk.

The Awakening online kijken
Jaar
2011
Duur
107 minuten
Genre
Thriller
Horror
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands