Paul

Sluit player

Je hebt niet de laatste versie van Microsoft Silverlight geïnstalleerd. Download deze hier.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Twee nerds, Greame Willy en Clive Collings, reizen door Amerika op weg naar bekend UFO grondgebied. Hier lopen ze per ongeluk de alien Paul tegen het lijf, die al 60 jaar op de militaire basis rondhangt. Ze nemen Paul mee op een ongelooflijk idiote roadtrip. Terwijl ze achtervolgd worden door FBI agenten en de vader van een meisje dat ze onbedoeld hebben ontvoerd, proberen ze Paul terug te brengen naar zijn moederschip...

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Xi

De film komt er weliswaar matig vanaf in vergelijking met wat we van Pegg en Frost gewend zijn, maar Pegg en Frost op een slechte dag zijn tien keer beter dan de meeste komieken op hun best.

Het Parool

Rogen zet zijn kunstje door in zijn vertolking van het grofgebekte buitenaardse wezen, en in combinatie met de pubhumor van Pegg en Frost pakt dat leuker uit dan je zou denken.

NRC Handelsblad

Er is veel heel leuk, maar niet alle grappen zijn geslaagd. Wat Paul uiteindelijk erg geslaagd maakt, is de Britse blik op de eigenaardigheden van Amerika. Vooral de aanval op steile evangelisten en creationisten is sterk.

Trouw

De alien is een koele kikker. Hij steelt de show in dit melige sciencefiction-avontuur, bedacht door de twee Britse hoofdrolspelers Simon Pegg en Nick Frost.

Sp!ts

Paul is een parodie waar de liefde van af druipt. En vooral dat maakt de film toch weer heel charmant en onderhoudend.

The Cult Corner

Op aanstekelijke wijze spelen Pegg en Frost de twee wereldvreemde fanboys: giechelend om hun privé-grappen en zich verwonderend over alles wat Amerika te bieden heeft.

Schokkend Nieuws

Na verloop van tijd valt op dat Paul louter grossiert in plat aardse grappen over homo?s en seks. Pegg en Frost maken het zichzelf zo wel heel erg gemakkelijk.

De Telegraaf

Paul is braver dan het vorige werk van Pegg en Frost, maar is niettemin een geslaagde komedie. Uiteraard zijn er voor de sf-fans allerlei grappige verwijzingen, hoewel die dit keer niet de film dragen.

NU.nl

Het duurt even voor Paul op gang komt, maar dan is het een geslaagde ode aan sf-films, vol verwijzingen voor de liefhebbers.

FilmTotaal

Er blijft gelukkig nog wel een heel aardige film over die honderd minuten lang een grijns op je gezicht weet te toveren.

Film1.nl

Door de hilarische titelfiguur, de aanstekelijke chemie tussen Pegg en Frost, en het tomeloze enthousiasme dat de film uitstraalt, is Paul is een dolkomische toevoeging aan het genre waaraan het een vreugdevolle ode brengt.

de Volkskrant

Paul is duidelijk met plezier en liefde gemaakt, van de vele filmcitaten en het ontspannen acteerwerk, tot de bluegrass-cover van een Star Wars-liedje die in een louche bar wordt gespeeld.

TVFilm

Hoewel deze komedie vol actie niet te versmaden is, blijft het gevoel hangen dat de film net niet ver genoeg gaat, soms net een tikje te braaf blijft.

VPRO Gids

Pluspunten: De liefde voor en kennis van het sf-genre die uit elk show en elk scène blijken. De laconieke, levensechte alien Paul.

Veronica Magazine

De creatie is ronduit hilarisch en gaat op de loop met elke scène waar hij inzit, met veel dank aan Rogens bulkende stemgeluid.

TV Krant

De film wordt buitenaards goed zodra Paul in beeld is. Hij is het hart van 'Paul' en de film wordt met zijn aanwezigheid gelijk tien keer leuker.

Paul online kijken
Jaar
2011
Duur
104 minuten
Genre
Comedy
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
  Huur Koop
SD