On The Road

Sluit player

Je hebt niet de laatste versie van Microsoft Silverlight geïnstalleerd. Download deze hier.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

New York, eind jaren veertig. Na de dood van zijn vader ontmoet Sal Paradise, een aanstormend schrijver uit New York, de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty. Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur en reizen door heel Amerika. Tussen wanhoop en vervoering experimenteren ze met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek. Ze zoeken de beroering, het wilde leven, de losbandigheid – de toppen van hun emoties.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

de Filmkrant

Geleidelijk voert Salles dan de duisternis het verhaal binnen. Het dreigende einde van iets. Van dromen, jeugd, de meedogenloze honger naar het onbekende. Laten we zeggen, zonder het einde te verklappen, dat Salles de film een onmisbare ambivalentie heeft meegegeven.

FilmTotaal

Het heeft bijna zestig jaar geduurd, maar Salles' liefde voor het literaire meesterwerk van Kerouac levert een goede filmbewerking op. Toepasselijk springerig en energiek, sexy en met gevoel voor humor wordt de kijker kriskras door de Verenigde Staten gevoerd op een reis vol vreemde figuren en aparte situaties. Het eindresultaat is een geslaagd portret van de beatgeneration en diens coryfeeën.

NU.nl

On the Road is een keurig gemaakte film, maar Kerouac schreef zijn roman nu juist voor ?the mad ones

de Volkskrant

Roadmovie-expert Salles imponeert weer met zijn prachtige landschappen en decors. Dag en nacht, sneeuw en hitte, stoffige provinciestadjes en New York, dagen, maanden, jaren verglijden in elkaar, dan weer voortgestuwd door jazz van de soundtrack, dan weer verstild.

Sp!ts

Hoofdrolspelers Sam Riley ? die eerder al zo fantastisch was in Control ?, nieuwkomer Garrett Hedlund en Kristen Stewart zorgen er echter voor dat het nooit saai wordt. Een klassieker zal On the Road waarschijnlijk niet worden, maar de film doet het boek wel eer aan.

Cinema.nl

Salles verfilmde de roman zoals hij geschreven is: springerig, dynamisch en met veel seks, drugs en jazz. Meer dan in het boek zoomt hij in op de vrouwen, de grote slachtoffers van de wel erg vrije en egocentrische levenswijze van de jongens.

De Telegraaf

Misschien is daarmee meteen de enige 'dramatische' gebeurtenis genoemd, want On the Road is vooral teleurstellend saai.

MovieScene

On The Road is visueel een geslaagde ode aan Kerouac?s meesterwerk.Vooral dankzij de virtuoze cinematografie, de charismatische hoofdpersonages en de spetterende bijrollen komt deze verfilming dicht in de buurt van kunst die kunst imiteert.

Filmpjekijken.com

Salles, dé regisseur van de moderne roadmovie, heeft na The Motorcycle Diaries wederom een parel afgeleverd

Veronica Magazine

De beelden van Amerika per auto zijn vet en nostalgisch aangezet. Nergens doen ze afbreuk aan de sfeer die het semi-autobiografische boek van Jack Kerouac oproept. Toch is het boek beter.

Algemeen Dagblad

Al met al is On The Road niet bepaald een toegankelijke film, maar Salles weet genoeg bijzondere momenten bijfiguren op te trommelen om de kijker van begin tot einde mee te laten liften.

Trouw

De film is nogal braaf, met meisjes die na een wilde nacht wakker worden in keurige bustehouders

NRC Next

Sfeervol is On The Road

On The Road online kijken
Jaar
2012
Duur
144 minuten
Genre
Avontuur
Drama
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands