A Dangerous Method

Sluit player

Je hebt niet de laatste versie van Microsoft Silverlight geïnstalleerd. Download deze hier.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Wenen aan de vooravond van WO I. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt Dr. Carl Jung de onstabiele maar aantrekkelijke Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud, gaat Jung aan de slag. Maar al snel vallen beide mannen voor Sabina en raken ze verstrikt in een web van intriges.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Metro

Zelfs topacteurs redden de film niet. De derde samenwerking ? na A History Of Violence en Eastern Promises - tussen Cronenberg en Mortensen is de minste. Saai

The Cult Corner

A DANGEROUS METHOD is geen slechte film. Vakkundig gemaakt en net als in zijn meest recente films bewijst Cronenberg zich wederom als een echt acteursregisseur: Viggo Mortensen als Freud en Michael Fassbender als Jung zijn uitstekend.

TV Krant

Hoewel ?A dangerous method? best onderhoudend is, ontbeert de film toch het echte drama, en, erger nog, de duistere ?touch? die anders zo kenmerkend is voor regisseur Cronenberg.

Het Parool

Historisch gezien valt er wel wat op A dangerous method af te dingen, maar Cronenberg levert opnieuw een aanstekelijk stimulerende en provocerende pioniersfilm af

FilmTotaal

En zo wordt A Dangerous Method toch weer vintage Cronenberg. Nodeloos lang duurt het tot de regisseur zijn film richting geeft, maar dan zet hij de kijker toch op een interessant spoor. Hij laat zien dat zelfs de meest rationeel denkende personen hun eigen beweegredenen maar tot een bepaald punt kunnen begrijpen

NU.nl

A Dangerous Method is daarmee een tegendraads kostuumdrama zoals alleen Cronenberg dat kan maken

Movie 2 Movie

Slechts sporadisch weet hij ons te boeien, als hij de beide grootmeesters van de psycho-analyse tegenover elkaar zet. Maar dat gebeurt veel te weinig. Van iemand met Cronenbergs reputatie verwacht je gewoonweg beter

8WEEKLY

Cronenberg filmde op authentieke locaties in Wenen, waaronder in Freuds woonruimte. Hampton achterhaalde zelfs welke sigaren Freud rookte en hoeveel. De beelden zijn pittoresk, kleurrijk en ademen een impressionistische sfeer. In al hun vredigheid contrasteren ze met het woelige menselijke brein.

de Volkskrant

A Dangerous Method, waarvoor Cronenberg zich op de briefwisseling tussen de twee geleerden baseerde (en een toneelstuk daarover) is een intrigerende ideeënfilm over de invloed van seksualiteit op ons zelfbeeld, maar dan wel verpakt als half geslaagd en ook wat abrupt verteld kostuumdrama.

Sp!ts

Het staat buiten kijf dat de psychoanalyse van groot belang is geweest voor de manier waarop wij als mens over onszelf zijn gaan denken. En voor de wijze waarop de psychologie zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld. Maar A Dangerous Method weet de urgentie van de ontdekkingen van beide heren geen moment voelbaar te maken.

Cinema.nl

Die al te rationele benadering schept een emotionele afstand die de kijker onverschillig laat over deze witteboorden-Cronenberg. Zelfs het zwaar aangezette spel van de ?hysterische? Knightley kan daar niks meer aan veranderen.

De Telegraaf

A Dangerous Method is een zeer boeiende film, vooral ook omdat er gebruik is gemaakt van echte gesprekken (uit brieven) tussen Jung, Freud en Spielrein.

de Filmkrant

Meesterduider Cronenberg heeft zichzelf teveel buiten spel gehouden.

Filmpjekijken.com

De hoofdpersonen verkiezen de ratio boven de emotie. Normaal gesproken zou dat kunnen leiden tot een kleurloze en oninteressante film, maar het sterke script weet te voorkomen dat de film ook maar een moment saai wordt.

Veronica Magazine

Het pakt anders uit: het is een klinische, langdradige, afstandelijke film geworden.

A Dangerous Method online kijken
Jaar
2011
Duur
99 minuten
Genre
Drama
Arthouse
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands