One Day

Sluit player

Je hebt niet de laatste versie van Microsoft Silverlight geïnstalleerd. Download deze hier.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

Twintig jaar. Twee mensen. 15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen Emma Morley en Dexter Mayhew een vriendschap voor het leven. En dat terwijl het tegenpolen lijken te zijn. Emma is een idealistisch en ambitieus type, dromend van een betere wereld. Dexter daarentegen is een rijke charmeur die de wereld als zijn eigen grote speeltuin ziet.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Veronica Magazine

Het probleem van deze verhaalvorm uit zich in de manier waarop cruciale momenten in hun levens soms te haastig komen en gaan. Jammer, want dat doet het drama geen goed. Dat geldt gelukkig niet voor de charmante Hathaway, die maar weer eens laat zien dat ze in geen enkel genre zo op haar gemak en plaats is als in drama

Het Parool

De Deense filmmaakster Lone Scherfig beweesl eerder dat ze uitstekend internationale publieksfilms over serieuze thema's kan maken. In One day, de verfilming van de roman van David Nicholls, hapert de formule.

De Pers

Verwacht veel zwijmelmomenten, herkenbare boosheid en teleurstelling en voorspelbare tranen. Kun je daartegen, dan is het een heerlijke film met een prachtig acteurskoppel. Laten we One Day een tweede The Notebook noemen.

NU.nl

Het verdriet krijgt nooit eens een scherp randje; het koppel ziet er altijd prachtig uit en als er eens ruzie is, dan valt er altijd over te praten.

Movie 2 Movie

Desondanks is deze nostalgische dramedy heerlijk vermaak voor romantische zielen, die zich willen wegdromen bij sfeervolle locaties en voorbestemde liefdes.

Cinema.nl

Dat One Day toch een voorzichtige aanbeveling verdient, komt door de melancholie die het verhaal tussen de regels door uitademt. Niet in de romantische Hollywoodclichés of in de goedkope slotwending, wel in de verbeelding van jeugdige verwachtingen die langzaamaan de kop in worden gedrukt, en van de willekeur waarmee heel gemiddelde levens zich afwikkelen.

Metro

Het gegeven om ieder hoofdstuk, en nu dus iedere scène, een jaar later aan dezelfde dag te wijden is sowieso een origineel idee, wat door Nicholls en regisseur Lone Scherfig ook nog eens op prachtige wijze tot een film is gesmeed, zonder daarbij clichés te omarmen.

Sp!ts

Naarmate de film zijn emotionele eind nadert, weet regisseur Lone Sherfig zijn publiek echter toch nog in het hart te raken.

De Telegraaf

Op papier werkt dat beter dan op het witte doek, stellen we opnieuw vast. Anne Hathaway is niettemin ontroerend kwetsbaar en Jim Sturgess overtuigt als een onweerstaanbare losbol

de Filmkrant

One Day brengt voortdurend zaken in stelling die op drama lijken, maar op de meest voor de hand liggende wijze worden afgeraffeld.

One Day online kijken
Jaar
2011
Duur
108 minuten
Genre
Romantiek
Drama
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands