Black Butterflies

Sluit player

Je hebt niet de laatste versie van Microsoft Silverlight geïnstalleerd. Download deze hier.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 39 geen Microsoft Silverlight meer op Mac.
We raden aan om Safari of Firefox te gebruiken om film te kijken.

Om films te kijken in Firefox is versie 47 of hoger nodig.
We raden je aan om Firefox te updaten.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Klik boven in de browser op ‘DRM inschakelen’ of ga naar about:addons om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Om deze film te kijken moet widevine support aan staan.
Ga naar chrome://plugins om de widevine Content Module in te schakelen en ververs de pagina.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken.

Google Chrome ondersteunt vanaf versie 42 geen Microsoft Silverlight meer.
Gebruik Internet Explorer of Firefox om film te kijken of download de
Pathé Thuis app in de Windows Store.

Het is niet mogelijk om films af te spelen in Microsoft Edge. Gebruik Google Chrome of download de Pathé Thuis App in de Windows Store.

Synopsis

De jonge Zuid-Afrikaanse Ingrid Jonker combineert haar schrijftalent met een kwetsbare en gevoelige geest. De grote liefde in haar leven, schrijver Jack Cope, kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is en de relatie met haar vader drijft door politieke onenigheid steeds verder uiteen.

Beoordeel deze film:
Je rating is opgeslagen
Log in om review te plaatsen

Xi

In Black Butterflies wordt Engels gesproken, wat afdoet aan de verder zo intrigerende film.

de Filmkrant

Black butterflies versimpelt het tragische leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker tot het conflict met haar vader.

NRC Handelsblad

Van Houten zit als Jonker ook op de grens van het uitputten van de kijker, maar gaat daar net niet overheen. Ze heeft vele sterke momenten.

Sp!ts

Dit is geen film waarin je automatisch sympathie voelt voor de heldin. De regisseur heeft dat probleem echter op slimme manier opgelost. Dat het camerawerk prachtig is, doet de boel ook geen kwaad.

Trouw

Veel verschil met 'De ongelukkige huisvrouw' en 'Komt een vrouw bij de dokter' is er eigenlijk niet. Zowel Carice van Houten als Ingrid Jonker hadden een betere film verdiend.

De Telegraaf

Goed acteerwerk en mooie sfeertekeningen maken vooral het eerste uur van dit drama buitengewoon boeiend.

Algemeen Dagblad

De scènes tussen Ingrid en haar vader leveren de beste momenten in Black Butterflies op. Hun samenspel is superbe.

Elsevier

Voor het scenario kon Paula van der Oest een beroep doen op Greg Latter, en dat komt de film ten goede. Zowel Carice van Houten als Rutger Hauer is in de onderlinge haat-liefdeverhouding overtuigend genoeg.

NeerlandsFilmdoek.nl

Het personage Ingrid Jonker wordt gesmoord in pathetisch melodrama en komt zo geregeld meer over als een aandachtszieke alcoholist dan de betrokken poëet die ze was.

FilmTotaal

Dan kan een film nog zo mooi en respectvol gemaakt zijn, maar als de hoofdpersoon niet weet aan te spreken, wordt het heel moeilijk om een blijvende indruk achter te laten.

Film1.nl

Deze biopic is ongebalanceerd en aarzelend. Dit komt vooral door de matige dialogen en de geforceerde chemie tussen de hoofdrolspelers.

de Volkskrant

Van der Oest en Latter durven te kiezen voor een hoofdpersoon die niet gemakkelijk te behappen valt. Het maakt Jonker zo fascinerend als ze ongetwijfeld was.

Movie 2 Movie

De filmmaakster heeft een prachtige, contemplatieve film geschapen, over een groot dichteres en een intens voelend mens.

NU.nl

Black Butterflies is goed gespeeld drama, maar ook een weerbarstige geschiedenisles die de kijker behoorlijk murw beukt.

Het Parool

Deze biopic slaagt er niet in om de verschillende emotionele registers die Van Houten zo onverschrokken opentrekt, te laten samensmelten tot een geloofwaardige hoofdpersoon.

Veronica Magazine

Gelukkig krijgen we uitgebreid haar gedichten te horen, die het gezegde op z?n kop zetten en meer zeggen dan alle beelden bij elkaar.

Black Butterflies online kijken
Jaar
2011
Duur
98 minuten
Genre
Arthouse
Drama
Pathé publiek
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands